Leren van de liefde

Couples cacao

Waarom de liefde zo moeilijk is. Of kan ik beter zeggen: zo leerzaam. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Door een sessie met paarden krijg je meer inzicht in de patronen die ten grondslag liggen aan de problemen die je met je partner tegenkomt.

Hoe kan het toch zo zijn dat degene van wie je het meeste houdt, ook de meeste triggers in je naar boven haalt? Dat alles in het begin zo perfect bij elkaar lijkt te passen, terwijl pas later duidelijk wordt dat precies daar, waar het zó leek te passen, de grootste pijn verscholen ligt.

Blinde vlekken

Een wond is pijn die zich een weg baant naar het licht. De pijn die is opgedaan in onze eerste levensjaren, die ons zo heeft gevormd. In ons houden van, in onze reacties, onze confrontaties en vermijdingen. Juist in de liefdesrelatie wordt het aangeraakt. En daar staan we dan met onze blinde vlekken en onmacht.

We hebben lief op de manier waarop we zelf zijn liefgehad. Anders dan dat kunnen we niet. Ons overige potentieel blijft verborgen voor ons. Totdat we een partner hebben die dat liefdevol aanraakt, soms met keiharde spiegels. Een uitnodiging om te doorzien wat de pijn je al die tijd al wilde vertellen.

Deze foto is gemaakt tijdens de Couples Cacao door Julia Bo Heijnen.

Samen naar de paarden

Paarden kunnen de patronen die er spelen blootleggen. Of ze spiegelen gedrag en dynamieken. Als je met je partner komt voor een sessie bij de paarden, doen we daarom altijd twee sessies en zijn jullie getuige van elkaar proces. Jullie zien elkaars patronen en helende beweging, waardoor jullie elkaar beter gaan begrijpen en kunnen stimuleren om deze beweging keer op keer te maken. We plannen een ochtend of middag waarin jullie allebei deze persoonlijke sessie krijgen. Bovendien kun je meedoen als representant in elkaars coaching. Een waardevolle manier om samen de diepte in te gaan bij de paarden. Bekijk de tarieven.

Op andere momenten is het juist fijn om geen coaching te doen, maar samen te ontspannen en verbinden. In 2023 organiseer ik weer Couples Cacao samen met mijn geliefde. Daar is de foto bij dit bericht ook van. Een event om even uit de dagelijkse patronen te stappen en een verbindende en verdiepende date met elkaar te hebben en een ontspannend klankbad. Houd de agenda, socials en de nieuwsbrief in de gaten.