• familieopstelling met paarden

Opstellingen met paarden

Opstellingen met paarden helpen je meer inzicht in jezelf te krijgen en blokkades te doorbreken. Paarden representeren je energie en spiegelen wat er in het onbewuste leeft. Door hun liefdevolle gevoeligheid zijn het uitstekende metgezellen om een familieopstelling of een thema-opstelling mee te doen.

Bij een opstelling werken we met menselijke representanten en met de paarden als vrije elementen. Als de representanten in het veld staan, tonen paarden waar de heling zit en helpen ze daarbij. Soms gaat het om het familieveld, soms je innerlijke delen en soms bewegen we in collectieve thema’s en volgen we de wijsheid van de natuur.

Een opstelling is een prachtig middel als je een terugkerend probleem hebt dat je wilt doorbreken. Soms spelen er problemen in je leven die het gevolg zijn onbewuste, belemmerende en vaak onzichtbare patronen. Die kunnen te maken hebben met een onbalans in je (familie)systeem. In een opstelling komen deze aan het licht en komt er ruimte voor verandering.

De meest brede thema’s lenen zich voor een opstelling met paarden. Enkele voorbeelden:

  • Je eigen plek innemen in je familie, je relaties en op de werkvloer
  • Gezondheid, vermoeidheid, burn-out, niet verder komen
  • Keuzes maken
  • Balans tussen geven en nemen in je leven herstellen
  • Vanuit je hart gaan leven
  • Voor jezelf gaan staan

Hoe werkt een opstelling met paarden?
In een opstelling met paarden werken we met menselijke representanten. Jij hebt een vraag en zet mensen neer voor die verschillende elementen uit jouw systeem representeren. De paarden zijn vrije elementen en kunnen kiezen welke rol ze innemen. Dat kan de rol van een persoon zijn die nog niet is opgesteld, maar het gebeurt ook vaak dat het paard staat voor jouw hart, kracht of iets uit het collectieve geweten van je systeem. Daarnaast leggen paarden verbindingen tussen representanten, tonen feilloos aan waar de helende beweging zit en hoe jij meer in je kracht kan komen.

Wat is het verschil met een ‘gewone’ opstelling?
Opstellingen met paarden zijn vaak meer op energetisch niveau dan gewone opstellingen met mensen en doorgaans zijn er minder woorden nodig, omdat paarden snel laten zien waar de blokkade zit en hoe de energie weer kan gaan stromen. Ze brengen weer beweging in vastgeroeste patronen.

Durf jij mee te bewegen met de wijsheid van paarden en het wetende veld?

Boek een opstelling met paarden

Metgezel biedt opstellingen met paarden tijdens workshops, tijdens de paardencoachingsochtenden of -middagen en op aanvraag. Bekijk de  tarieven.

In de workshops bepalen we vaak ter plekke wiens situatie we opstellen, de anderen zijn dan representant. Dan word je uitgenodigd voor een rol in het systeem van iemand anders. Vaak krijg je deze rol niet voor niets, het heeft ook iets met jezelf te maken. Daarom is het een leerzame ervaring waar je veel inzichten door krijgt. Wil je zeker weten dat je een opstelling krijgt? Kom dan naar de paardencoachochtenden en middagen. Hier doen we opstellingen in een kleine groep en zijn de deelnemers daarnaast representant in elkaars sessie.

© Auteursrecht - Metgezel - Website door: Arriebarrie