• familieopstelling met paarden

Opstellingen met paarden

Werken met opstellingen is een bijzondere coachingsvorm, die heel goed past bij het werken met paarden vanwege hun liefdevolle gevoeligheid voor energie en het onderbewuste. In een opstelling helpen ze je meer inzicht in jezelf te krijgen en blokkades te doorbreken. 

Bij een opstelling werken we met menselijke representanten en met de paarden als vrije elementen. Als de representanten in het veld staan, tonen paarden waar de heling zit en helpen ze daarbij. Soms gaat het om het familieveld, soms je innerlijke delen en soms bewegen we in collectieve thema’s en volgen we de wijsheid van de natuur.

Een opstelling is een prachtig middel als je een terugkerend probleem hebt dat je wilt doorbreken. Soms spelen er problemen in je leven die het gevolg zijn onbewuste, belemmerende en vaak onzichtbare patronen. Die kunnen te maken hebben met een onbalans in je (familie)systeem. In een opstelling komen deze aan het licht en komt er ruimte voor verandering.

De meest brede thema’s lenen zich voor een opstelling met paarden. Enkele voorbeelden:

  • Je eigen plek innemen in je familie, je relaties en op de werkvloer
  • Gezondheid, vermoeidheid, burn-out, niet verder komen
  • Keuzes maken
  • Balans tussen geven en nemen in je leven herstellen
  • Vanuit je hart gaan leven
  • Voor jezelf gaan staan

Hoe werkt een opstelling met paarden?
In een opstelling met paarden werken we met menselijke representanten. Jij hebt een vraag en zet mensen neer voor die verschillende elementen uit jouw systeem representeren. De mensen spreken en bewegen vanuit hun rol en je zult verstelt staan hoe accuraat deze mensen reageren op jouw situatie. Een manier waarin je je diep gezien en gekend zult voelen. En daarnaast: een veilige bedding om te voelen hoe het is als je het eens anders zou doen. Bijvoorbeeld door een andere positie in te nemen ten opzichte van je familieleden. Je voelt in het veld meteen wat dat doet!

De paarden voelen ook hoe de opstelling ‘kloppend’ gemaakt kan worden. Zij zijn vrije elementen en kunnen kiezen welke rol ze innemen. Dat kan de rol van een persoon zijn die nog niet is opgesteld en er wel bij hoort, maar het gebeurt ook vaak dat het paard staat voor jouw hart, kracht of iets uit het collectieve geweten van je systeem. Daarnaast leggen paarden verbindingen tussen representanten, tonen feilloos aan waar de helende beweging zit en hoe jij meer in je kracht kan komen.

Wat is het verschil met een ‘gewone’ opstelling?
Opstellingen met paarden vinden vaak meer op energetisch niveau plaats dan ‘gewone’ opstellingen met mensen en doorgaans zijn er minder woorden nodig, omdat paarden snel laten zien waar de blokkade zit en hoe de energie weer kan gaan stromen. Ze brengen weer beweging in vastgeroeste patronen.

Durf jij mee te bewegen met de wijsheid van paarden en het wetende veld?

Metgezel biedt maandelijks ochtenden of middagen met opstellingen met paarden. Ook kun je een opstelling aanvragen. Bekijk de agenda en de tarieven. Wil je eerst eens (mee)komen als representant? Laat het me weten.

© Auteursrecht - Metgezel - Website door: Arriebarrie