Een ode aan mijn Metgezel

eigen paard

De Spaanse merrie Guida, met wie ik zo graag samenwerk, is nu officieel mijn eigen paard. Voor zover je een levend dier kunt ‘bezitten’, want eerlijk gezegd voelt dat gek. Ik zie het meer als een verbintenis. In dit blog lees je wat Guida voor mij betekent en hoe zij haar bijzondere gave gebruikt in de sessies.

Toen ik je voor je eerst zag stond je op een kaalgegraasd weilandje langs de rivier. Je keek naar me en nam mijn energieveld in je op. Bijna werd ik verlegen, zo bijzonder als ik het vond om door een dier zo helemaal ontvangen te worden. Daarna liep je gemoedelijk op me af. Ik stak mijn hand uit om je te begroeten en jij snuffelde er zachtjes aan. Het begin van een intense band.

Eigen benen

In die tijd begon ik weer met werken na een burn-out. Dat ging met ups en downs. Jij hielp me stress te ontladen en de verbinding met mezelf en het grote geheel te blijven voelen. Je hebt veel gedragen en getransformeerd. Dankjewel ook voor je grenzen. Dat je me steeds als ik wilde leunen, weer op eigen benen zette.

Misschien is dit ook waarom we zo lang gewacht hebben met rijden. Eerst moesten we allebei op eigen benen staan. Door het grondwerk werd jouw rug sterker en kwam ik steviger in mijn schoenen te staan. Je gaf me vertrouwen om mijn hart te volgen en twee prachtige opleidingen coachen met paarden te volgen.

Healen

Alles wat je voor mij hebt gedaan, deed je ook met liefde voor onze coachees. In het begin was ik zo trots dat jij hetzelfde deed als de paarden op de opleiding. Hoe snel je begreep wat er nodig was bij de mensen die kwamen. Alsof het je tweede natuur was. Later besefte ik dat dit je ‘eerste natuur’ is! Door het werk dat we samen doen, krijg je eindelijk mijn erkenning voor jouw meest pure essentie.

Oja, je hebt maar één oog. Iets wat ik soms helemaal vergeet. Dat maakt je extra gevoelig. Meer nog dan andere paarden voel jij waar de energie van mensen gestold is, vastgezet door fysieke pijn, bevroren emoties, trauma’s of oud zeer. En hoe liefdevol je daar dan bij aanwezig bent. Perfect toon je ook over welk chakra iemands vraag gaat, zodat ik ermee kan werken. En je laat zien welke overlevingsmechanismen er tussen de coachee en zijn of haar ontwikkeling of healing staan. Bovenal ben je een enorme steun voor veel mensen en zet je hen in hun kracht.

“Alles wat je voor mij hebt gedaan, deed je ook met liefde voor de mensen die naar ons toe kwamen”

Een levenslange verbinding

Je oog, je lichaam, je conditie. Jij bent, net als ik, niet perfect. En juist daarom kunnen mensen soms zo hard bij jou huilen. Rouw waarover nooit gerouwd is. De imperfectie van ons eigen leven. Het soms zo graag willen, maar (nog) niet kunnen. Jij begrijpt het op jouw manier en maakt het vrij voor de mensen die bij ons komen. En hoe je hen dan vervolgens support om nieuwe stappen te nemen. Wat een krachtige motivator en spaceholder ben jij toch!

Het is inspirerend om jouw ‘eigenaresse’ te zijn. Al denk ik vaak: hoe kun je nou een levend dier ‘bezitten’? Het voelt eerder alsof we trouwen. Misschien zijn we nog wel 20 jaar aan elkaar verbonden. Een dierentolk zei dat het coachen samen je goed doet, maar dat coachen eigenlijk niet het goede woord is. Het is meer healen wat wij samen doen. Daarvoor heb je een goede basis nodig. Die wil ik je geven. We gaan voortbouwen op wat we tot nu toe samen hebben gevormd. Ik zie ernaar uit om dit hartenwerk vanuit deze nieuwe basis verder te ontwikkelen!

Wil jij ook een sessie met Guida en mij ervaren? Wij zijn er bij (levens)vragen, belangrijke keuzes, ter bemoediging of om te healen. Lees meer over individuele sessies met paarden, een opstelling in een groep, of bekijk de agenda voor workshops, opstellingen en ceremonies.