Je voorouderlijn helen met paarden

voorouderlijn paarden

Soms draag je zonder het te weten lasten mee van je ouders, grootouders of mensen nog verder terug in jouw voorouderlijn. Belemmerende patronen, trauma, angsten. In een opstelling met paarden wordt het duidelijk als er iets speelt bij je voorouders wat invloed heeft op jouw functioneren. De paarden laten zien hoe je dat weer op kunt schonen.

Paarden laten het heel mooi zien als er zoiets bij je speelt. Er loopt bijvoorbeeld letterlijk een paard tussen de representanten van je voorouders heen om te laten zien waar iets speelt dat doorbroken mag worden. Of een paard wijst de representant in je voorouderlijn aan waar jij ‘iets mee te doen’ hebt.

Steun

Ben jij iemand die het moeilijk om steun te ontvangen, of om hulp te vragen? Ook dit kunnen we terugzien in een voorouderouderopstelling. Je bent vaak zo gewend om alles zelf en alleen op te lossen, dat je niet eens door hebt dat je jezelf buiten de voorouderlijn plaatst. En wat is het dan helend om de paarden je te laten helpen om weer op je plek te komen te staan. Soms duwen ze mensen letterlijk met hun neus naar de plek waar jij hebt te staan om wel steun, liefde en overvloed te ontvangen in het leven. Ook dit hebben we te danken aan onze voorouders.

Kijk niet raar op als bepaalde dingen in het leven je opeens beter vergaan in het leven na zo’n opstelling. De opstelling is indrukwekkend en helend, maar het resultaat zie je erna in je dagelijks leven. Het werkt echt!

voorouderlijn

Bestaansrecht

Heel indrukwekkend vond ik het boek Bestaansrecht van Maarten Oversier. Hij schrijft over de helingen die hij doet als regressietherapeut. Door de jaren heen behandelde hij duizenden mensen en bij veel mensen spelen gebeurtenissen uit het leven van je voorouders nog steeds in hun leven nu.

Iemand die bijvoorbeeld altijd geldtekort heeft, had zich bijvoorbeeld geïdentificeerd met een opa die de hongerwinter heeft meegemaakt. De schaarste heeft hij tot op het bot gevoeld. Door overerving voelt de kleinzoon het dus ook. Hij handelt er onbewust naar door net als opa in schaarste te leven. In de sessie leert hij om dit bij opa te laten en wat denk je? Hij verandert dit patroon. Het boek staat vol met dit soort voorbeelden.

Paarden en je voorouderlijn

In mijn sessies wijzen de paarden de weg naar de oplossing. Zij voelen gewoon waar jouw energie niet stroomt zoals het zou moeten. Tijdens de laatste editie van Herbronnen deden we een voorouderopstelling waar de paarden steeds precies aantoonden waar er blokkades zaten en ze stopten niet met duiden totdat het kwartje viel bij de coachee en we interventies konden doen. Bijvoorbeeld teruggeven wat je onterecht gedragen hebt, of juist je voorouders eren in plaats van afwijzen, goed je eigen plek innemen; tijdens de opstelling wordt duidelijk wat jou kan helpen.

Tijdens Herbronnen: editie Voorouders op 25 februari gaan we heel de dag met dit thema aan de slag, samen met allerlei ontspannende activiteiten. Heling hoeft niet altijd zwaar te zijn, maar kan ook heel fijn en voedend zijn. Liever eerder en doelgericht hiermee aan de slag? Op vrijdagmiddag 16 februari kun je ook een vraag inbrengen tijdens de opstellingen met paarden.