Hoe zou het zijn als je tenminste een keer per seizoen een dag voor jezelf zou hebben? Kom Herbronnen in het bos tussen de paarden. Uit je hoofd, in je gevoel. Uit de stress, in de rust. Uit de chaos, in verbinding.

We reizen via je zintuigen – bosgeur, warme vachten, adembenemend uitzicht en heerlijke lunch – naar je diepere lagen met meditatie, paardenwerk, klank en stilte.

Dompel je onder in het bos, kom tot rust met meditatie, maak verbinding op zielsniveau met paarden, laat helende klanken je lichaam zachtjes wiegen en en voed je ziel met moderne rituelen.

Er is een veilige setting en coachende begeleiding om jezelf helemaal toe laten in wat jij nodig hebt. Op deze dagen kom je helemaal in ontspanning thuis in je eigen bron.

Herbronnen
Een traject dat je elk seizoen verdieping, zingeving en ontspanning biedt op een fijne, geaarde plek in een kudde van 23 paarden op de Veluwe.

In elk seizoen

In 2023 vindt het dagprogramma Herbronnen vier keer plaats. In de lente, de zomer, de herfst en de winter. Je kunt je voor 2023 nog opgeven voor de edities Herfst en Winter.

Voel jij dat je:

– wilt opladen in de natuur?
– druk of snel overprikkeld bent?
– behoefte hebt om te ontspannen en ontladen?
– je intuïtief of spiritueel wilt ontwikkelen?
– je meer wilt leren over de seizoenen en de elementen?
– op een diepere laag paarden wilt ontmoeten?
– op zoek bent naar een veilige setting waarin je kunt groeien?
– meer in verbinding wilt staan met jezelf, anderen, dieren en de natuur?

Kom dan de magie tussen mens, dier en natuur ervaren tijdens Herbronnen!

Het programma

Herbronnen editie Herfst – 22 oktober 2023

Water – reflectie – het Westen – loslaten – verwerken

Op het programma:
– Opening, intenties en delen
– Begeleide meditatie: het energetisch opschonen van je hart en ruimte maken voor zelfliefde
– Opstelling en ontmoeting met de kudde paarden
– Aarden met paarden: verbinden met de helende frequentie van de aarde en de paarden
– Stiltewandeling in het herfstbos
– Klankschalensessie om het water in je lijf in beweging te zetten en dingen te verwerken
– Biologische, vegetarische seizoenslunch huisgemaakt op de Nieuwe Maesberg
– Tijd om te zijn, ruimte om te delen, integreren en helen

Herbronnen editie Winter – 17 december 2023

Lucht – stilte – het Noorden – rust – voorouders – dankbaarheid

Op het programma:
– Opening, intenties en delen
– Begeleide reis: steun uit het voorouderveld
– In de wijsheid van de kudde jouw plek in je voorouderlijn ervaren en je plek innemen
– Dromerige schrijfoefening om je te verbinden met de wereld van je onderbewuste
– Klankschalensessie om te verbinden met je innerlijke stilte
– Stiltewandeling met begeleidende oefeningen om je meer te verbinden met jezelf en de natuur
– Biologische, vegetarische seizoenslunch huisgemaakt op de Nieuwe Maesberg
– Tijd om te zijn, ruimte om te delen, integreren en helen

Ontdek de wijsheid van de paarden en laad op in de natuur

Investering in jezelf

Early bird
Niet meer beschikbaar

Ticket 1 dag Herbronnen
€149,00

Ticket voor Herbronnen: Editie Herfst en Winter
€289,00

Deze bedragen zijn inclusief 21 procent BTW. Elke dag is inclusief koffie, thee, snacks en een biologische, vegetarische lunch huisgemaakt op De Nieuwe Maesberg.

Informeer naar de mogelijkheden voor Herbronnen als teamuitje of groepsactiviteit, of om Herbronnen zakelijk in te zetten bij stressgerelateerde klachten.

Begeleiding van ziel tot ziel

Samen met de paarden ben ik, Daphne Koenders, je gids in het systemische en energetische veld. Als metgezel loop ik een eindje met je op.

We werken met de dynamiek van de kudde, de natuurwetten, systemisch werk en jouw energie. Jij ervaart de liefdevolle steun en spiegel van de paarden. Ik help je om dit in je lijf te voelen, zodat inzichten écht verankeren en niet in je hoofd blijven zitten of blijven zweven.

Meer dan ‘coach’ of ‘healer’ ben ik mens, net als jij. Vanuit deze gelijkwaardigheid loop ik graag een eindje met je op. We zijn allemaal al heel. Desalniettemin komen we in ons leven stukken tegen die om aandacht vragen, zodat we kunnen groeien.

coaching met paarden Arnhem Oosterbeek

Reviews

“Deze dag was super goed georganiseerd en begeleid door Daphne. Een lieve vrouw die voor iedereen persoonlijke aandacht heeft. Het programma was erg afwisselend. Ook de vuurceremonie met de begeleidende muziek was fantastisch en rustgevend. De prachtige omgeving en de heerlijke lunch maakten het plaatje helemaal compleet. Ik ging helemaal zen naar huis.”

“Het afgelopen half jaar mocht ik drie keer de wei op samen met Daphne. Het was voor mij nieuw om door paarden begeleid te worden. Ik voel diepe eerbied voor de paarden en de zuivere spiegels en ondersteuning die zij boden. Daarnaast voel ik grote dankbaarheid voor de puurheid en afstemming waarmee Daphne de paarden vertolkte. Vanuit een zachte kracht en passie voor het werk dat zij doet en met heel veel zorg naar mijn behoeften in het moment. De sessies hebben me geholpen om meer inzicht te krijgen in de relatie met mijn ouders en mijn eigen vrouwelijkheid en seksualiteit. Ik mocht hierin loslaten en verbinding voelen met mijn eigen kracht. De beelden die de paarden mij voorspiegelden zal ik niet meer vergeten en hebben een innerlijke verschuiving teweeg gebracht.”

“De sessies met Daphne en haar paarden geven me steeds nieuwe inzichten in mijn gedrag, mijn angsten en patronen die ik mezelf aangeleerd heb om te overleven. De paarden laten me zien en voelen hoe het echt is. Daardoor kom ik bij de kern, meer dan dat ik er alleen over na zou denken. Ik kan het bij de paarden echt doorvoelen, helen en stap voor stap meer mezelf worden.”

“Ik heb Daphne tijdens de paardencoaching ervaren als aanwezig, toegewijd, afgestemd, oprecht, deskundig met een groot liefdevol hart. Ze begeleidde mij heel mooi in het proces van stil staan, werkelijk voelen/contact maken op alle lagen die betrekking hadden tot het thema waarmee ik kwam. Dat was precies wat er nodig was. Ik kan haar van harte aanbevelen!”

“Kijk, volgens mij is de sessie al begonnen”, zegt Daphne. Ik kijk om en de bruine merrie met haar heldere ene oog kijkt me aan met een blik vol vertrouwen en steun. Ik schiet vol en zeg “ja…”

Wat daarna gebeurt is een opeenstapeling van bijzondere betekenisvolle aanwijzingen en verwerkingsmomenten. Bijna teveel om zo even hier te benoemen… Wat niet teveel is om te benoemen is de zachtheid, open hart en de wijze blik die Daphne tentoonspreidt. Ze is resoluut in haar uitleg in wat ze ziet en voelt en tegelijkertijd kan ze mee bewegen met wat aandient. Het respect waarmee ze Het Veld, De Paarden en mij bejegent schept een heel vertrouwde basis. Ik ga zeker nog vaker met Daphne het wonderbaarlijke Paardenveld betreden.”

“It was definitely a unique and grounding experience. The interaction with the horses combined with the interpretation of their behaviour given by Daphne, creates another dimension. It was a beautiful experience. Thank you Daphne!”

“Ik heb onlangs een opstelling gedaan in een groepje tijdens de workshop Uit  je hoofd, in je hart. Het is magisch wat er ontstond en wat de paarden deden om verbinding te leggen. Daphne vertaalde wat de paarden lieten zien. Magisch was het, back to nature. Ik gun dit iedereen, of je nou van paarden houdt of niet, dit geeft nieuwe inzichten en heling.”

“Onder de intuïtieve en liefdevolle begeleiding van Daphne doken we het veld in, waar ik als representant dit keer meedeed. De opbouw was fijn, de opstelling zelf krachtig, voor zowel de representanten als degene voor wie de opstelling was. Hoe bijzonder om dat met de steun van paarden te doen. Ik kan Metgezel zeker aanraden. Voor nu beleef ik na, integreer ik al deze diepe lessen en heling en hoop ik nog vaak deel te gaan nemen!”

“Een middag met Metgezel was een hele fijne ervaring. Daphne is een open en warme persoonlijkheid en stelt je op je gemak. Midden tussen de paarden wat voelt of je onderdeel van de kudde bent, is heel speciaal. Een hoop inspiratie meegenomen naar huis.”

“Wat een mooie en fijne sessie met de paarden heb ik gehad onder de deskundige leiding van Daphne. De sessie heeft me erg veel inzichten en eyeopeners gegeven en het was bijzonder voor mij om voor het eerst een opstelling met paarden te kunnen doen.”

Bekijk ook:

Coaching met paarden

In een coaching met paarden maak je contact met de kudde paarden die je spiegelen rondom jouw vraag. Het kan gaan om dagelijkse situaties waar je tegenaan loopt, maar ook om grote levensvragen.

Opstellingen met paarden

Een opstelling met paarden is een krachtige ervaring. Opstellen helpt als je steeds te maken hebt met dezelfde belemmerende patronen. Paarden laten zien wat er nodig is om de balans in je systeem te herstellen.

Paardencoachtraject

In het traject Levenskunst ga je leren welke nieuwe bewegingen je kunt integreren in je leven, zodat je écht tot rust kunt komen. In dit traject plan jij elke 3 weken een mooie ochtend of middag voor jezelf in het bos, waarin je samen met de paarden stappen zet in je persoonlijke ontwikkeling.

© Auteursrecht - Metgezel - Website door: Arriebarrie