De eerste stap als je je hart wilt volgen

Lang heb ik op werkgebied maar wat aangemodderd. Paardencoach worden? Dat was onmogelijk! Dus probeerde ik het beste te maken van allerlei computerwerk en voelde ik me aan het einde van de dag leeg. Tot ik mijn hart ging volgen en ging doen wat eerst onmogelijk voor me leek.

Het begon met een simpele vraag. Als je deze vraag echter elke dag beantwoordt, ontdek je al snel waar jouw passie ligt.

De vraag is:

Wat gaf jou vandaag het meeste vreugde?

Toen ik het allemaal niet meer wist en geen energie had, ben ik deze vraag dagelijks gaan beantwoorden. In een boekje schreef ik de antwoorden onder elkaar. Vaak waren het dingen als: er even zijn voor een vriendin, een diepgaande ontmoeting met een van mijn verzorgpaarden, een mooi contact met een onbekende, etc.

Zo leidde dit tot het inzicht: ik wil mensen coachen met paarden. Dat wil ik eigenlijk al heel erg lang. Ik deed het wel, maar als hobby erbij. Dit vanuit de onbewuste overtuiging dat ik hier niet mijn geld mee kon verdienen en vooral heel hard moest werken op mijn andere werk. Ik schreef teksten en organiseerde evenementen voor stedelijke initiatieven. Door Corona viel alles plotsklaps stil. Voor mij het moment om helemaal voor mijn passie te gaan. Toen maakte Open Rotterdam ook nog dit filmpje en kwam ik opeens in het AD te staan. Sindsdien is het enorm gaan stromen.

Nu is de tijd! Wat heb jij nodig om meer te doen van wat je vreugde geeft? Het dagelijks beantwoorden van deze vraag is de eerste stap. In een coaching met paarden kunnen we ook dieper kijken naar jouw drijfveren, blokkades en helpende overtuigingen.