Sinds Louise en Mila begin 2022 verhuisd zijn, staat mijn paard Guida met twee nieuwe maatjes, de IJslanders Listi en Svala die nu ook onderdeel van de coachsessies zijn. Prachtige, gevoelige paarden die doordringen tot op diepe lagen van je ziel en gevoelswereld.

Het is fijn om met deze nieuwe paarden te coachen en ook de paddock paradise in Gouderak krijgt steeds meer gestalte. Dit is een leefomgeving die voorziet in de natuurlijke behoeften van paarden: verschillende soorten ondergrond, ruimte om te bewegen, op verschillende plekken en eten en een track die ze wandelen, zodat ze rondtrekken van voerplek naar voerplek.

Kuddeformatie

Het was even spannend om de paarden bij elkaar te voegen en we hebben ze ruim de tijd gegund om aan elkaar te wennen. De eerste dagen was het elk uur anders wie de leider was. De paarden waren op zoek naar hun verhoudingen. Guida, die altijd de leidende merrie was, wat best bijzonder is voor een paard met 1 oog(!) was opeens onderdanig. Het lijkt haar rust te geven om even niet meer de leider te zijn, maar meer laid back in het leven te staan.

Zorgzaam, energetisch en diep

Svala is een gevoelige, maar ook duidelijke merrie. Ze is heel sociaal en doet graag energetisch werk. Ze wijst heel nauwkeurig op het lijf aan waar blokkades zitten. Listi is de mannelijke leider. Hij is niet perse gelijk op de voorgrond, maar je voelt wel heel duidelijk zijn liefdevolle aanwezigheid. Een echte space holder. En als je wat dieper in je emotie gaat, is hij er graag bij en helpt hij je om op te ruimen en te uiten.

Deze twee krachten combineren goed met Guida’s gevoeligheid en haar rol in de sessies. Vaak raakt zij het dieperliggende en grotere aan, soms is dit spiritueel of gaat het over collectieve vrouwelijke thema’s. Zij heeft het vermogen om diepe, oude lagen te spiegelen en te werken in grotere energetische velden en systemen die van invloed zijn op jouw coachvraag. Daarnaast is het een zorgzame oer-moeder die graag liefde geeft en beschermt.

Ik geniet ervan om samen met deze kudde in te voelen op jouw veld en samen met jou met je coachvraag aan de slag te gaan in het paardenveld.